Tillbaka till alla evenemang

AGFO TALK

  • AGFO 1b Franzéngatan Stockholm, Stockholms län, 112 51 Sweden (se karta)

Hur säkras rätt näring i framtidens matsystem?

Klimatkrisen är på många sätt i absolut fokus. Men står vi även inför en kommande näringskris? I det här talket ställer vi oss frågan: Hur säkrar vi rätt näring i morgondagens matsystem?

✔️ Trendspaning  ✔️ Panelsamtal   ✔️ Nätverksmingel   ✔️ Frukost

Vi står inför en rad utmaningar när det gäller näring; klimatförändringarna innebär näringsfattigare grödor, proteinskiftet lyfter frågor om näringstäthet samtidigt som var tredje svensk tonårstjej visar tecken på järnbrist. 
Senaste årens vegoboom har lett till en rad nya produkter på marknaden. Nu pekar svensk forskning på att det finns utmaningar när det gäller näring i sammansatta växtbaserade produkter. Samtidigt har den processade maten hamnat än mer i blickfånget, och forskare menar att klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig.

  • Har vi missat näringstäthet i vår strävan efter att säkra morgondagens matsystem?

  • Vi matas av budskap av vad vi borde äta mindre av, men vad borde vi äta mer av utifrån både näring och hållbarhetsperspektiv?

  • Hur kan ny teknik och innovation bidra till att säkra rätt näring?

Följ med när vi tar oss an näring i morgondagens matsystem.

Läs mer och boka en plats här!

Föregående
Föregående
29 mars

Smaka på framtiden

Nästa
Nästa
30 mars

Mjölkens och nötköttets dag i Riksdagen