Boka redan nu in seminariet/webbinariet som presenterar varför man ska ha både surdeg och fullkorn i brödet, om tarmhälsans villkor och hur den kan påverka våra stora levnadsvanesjukdomar. Dessutom presenteras årets Brödtermometer, opinionsundersökningen som mäter kunskapen och attityden av flera aspekter kring mat och hälsa.
I januari kommer nytt utskick med ytterligare information men notera gärna tiden redan nu. Anmälan kan ske nu eller längre fram. Mer info längre ner.
Bland de medverkande finns
- Laura Pirkola. Expert inom nutrition och forskning på Fazer Sverige. Disputerade i december 2023 med avhandlingen ”Whole grain and the gut-brain axis. The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites” med fokus på rågbröds effekter på tarmmikrobiota och kortkedjiga fettsyror. 
- Ulrika Ericson. Docent i nutritionsepidemiologi vid Lunds universitet. Forskar om matvanor och deras koppling till vår tarmbakterieflora, diabetes 2 och hjärt-kärlhälsa i stora befolkningsstudier. 
- Tobias Jadberg. Bagare och verksamhetschef på Lillebrors bageri, Stockholm. Välrenommerad bagare med utbildningsfokus. Tidigare medlen i pribelönta Bagarlandslaget. 
Moderator: Ingela Stenson
